Autó-szimulátor

 

 

Projekt neve:

A biztonságos közlekedés egyik záloga a modern technológiákkal támogatott gépjárművezető képzés. Korszerű szimulátor berendezés beszerzése az ATI-Császárné Kft-nél.

 

Projekt leírása:

A projekt keretein belül sikerült beszereznünk – Magyarországon Kapuvár és Kiskunfélegyháza után harmadikként – egy nagyon korszerű Drive Zone Dynamics gépjárművezető szimulátort, melyet a holland Rozendom Technologies gyárt.

 

A szimulátor teljes körűen működő vezetőfülkével és állítható vezetőüléssel rendelkezik, eredeti műszerfal kezelőszervekkel, világítással, valamint visszajelzőkkel.

 

3 db egyenként 106cm-es LCD képernyő – magas minőségű 3D-s képekkel – biztosítja a 180°-os látóteret. A jobb oldali monitor a jobb oldalsó ablak, a középső a szélvédő, a bal oldali pedig a bal oldalsó ablak képét adja. Kép a képben technológiával mindhárom visszapillantó tükör valós funkciót tölt be.

 

Ez az eszköz kiemeli iskolánkat a hasonló vállalkozások közül egy sokkal magasabb technológiai szintre.

 

A szimulátor segítségével olyan előre nem látható közlekedési szituációkat lehet gyakorolni, melyekre a valós életben csak emberi élet kockáztatásával lenne lehetőség.

Növelni lehet a tanulók tudatosságát, hiszen egy-egy szituációt végtelen sokszor lehet gyakorolni, illetve különböző napszakban, különböző időjárási és forgalmi helyzetekben tesztelheti tudásukat.

Hallgatóink sikeres járműkezelési vagy rutin vizsgát követően ingyenesen kipróbálhatják a szimulátort.

Az eszköz alkalmas már jogosítvánnyal rendelkező felnőttek továbbképzésére, gyakorlására, személy- és tehergépkocsi, valamint autóbusz kategóriában is.

 

A korábban belföldi árufuvarozó és buszos személyszállító valamint a nemzetközi árufuvarozó és buszos személyszállító képzések megszűntek. Helyette „Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány”-t kell megszerezniük a gépkocsivezetőknek. A képzés és a vizsgáztatás egy része is ezen a szimulátoron történik.

Ügyfeleink és a közvélemény az eltelt rövid időszak alatt pozitívan nyilatkoztak fejlesztésünk eredményéről.

 

Négy évszakos autószimulátor Szegeden – delmagyar.hu

Ki a legény a volánnál? – Szimulátorral a balesetmegelőzési napon – delmagyar.hu

KRESZ, szimulátor és részegség az Igazgatóságon – katasztrofavedelem.hu

Részegszemüveg, autó- és motorszimulátor – szegedma.hu

Balesetmentesen közlekedni – delmagyar.hu

Balesetmegelőzés vetélkedéssel – vtvszeged.hu

 

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

ATI-Császárné Kft.
6713 Szeged, Berlini krt. 16-18.

 

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
Levélcím: 1539 Budapest, Postafiók 684.

 

B/2020/000608