KAV Gépkezelő tanfolyamról és vizsgáról

Tájékoztató a közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelésére jogosító képesítésre felkészítő szaktanfolyamról

 

Képzés célja:

A szaktanfolyam célja, hogy a hallgatók olyan szakemberekké váljanak, akik alkalmasak a jogosítványba bejegyzett gépcsoportba tartozó géptípusokkal – bármely gazdasági ágazatban – gépkezelői tevékenység szakszerű, biztonságos ellátására, rendelkezzenek az adott gépcsoporttal kapcsolatos legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciákkal. A képzés eredményeként képesek legyenek a munkakört megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan ellátni a termelés megkövetelte színvonalán.

 

Jelentkezés és tanfolyamra bocsátás feltételei:

18. életév betöltése

Alapfokú iskolai végzettség

Érvényes személyigazolvány

Lakcímkártya

Érvényes vezetői engedély, amennyiben a gép kezeléséhez elíőírt.

Kitöltött jelentkezési lap

3 db igazolványkép (szabvány méret, fehér háttér, szemből fotózott)

Munkaköri /szakmai orvosi alkalmassági vélemény. Kérjük ügyeljen rá, hogy az orvos “kerek” és “hosszú” pecsétet is tegyen az orvosira!

OKJ-s gépkezelői bizonyítvány

2009.08.31 után kiadott gépkezelői jogosítvány, amennyiben rendelkezik vele. (ha van, akkor csak 1 db igazolvány fénykép szükséges!)

 

Tan- és vizsgatárgyak felsorolását a “Tantervi és vizsgakövetelmények A közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő- és rakodógépek kezelésére jogosító felkészítő szaktanfolyamok számára” c. dokumentum tartalmazza.

 

Tan- és vizsgadíj (amely tartalmaz minden költésget):

  • Egy gépcsoportra:     55.000 Ft
  • Két gépcsoportra:      65.000 Ft
  • Három gépcsoportra: 75.000 Ft
  • Négy gépcsoportra:    85.000 Ft
  • Öt gépcsoportra:       95.000 Ft

Fizetés módja: készpénz, bankkártya vagy átutalás

 

A sikeresen vizsgázók az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiállított gépkezelői jogosítványt kapnak, melyet kizárólag a Képzőszerven keresztül vehetnek át.

több mint egy éve szervezett  A Gépkezelői képzésben részt vett személyek át nem vett jogosítványát egy évnél tovább nem őrizzük. Ez után csak új jogosítvány kiállítását lehet kérelmezni.

 

Amennyiben még nem rendelkezik OKJ-s bizonyítvánnyal (sem régi Könnyű- vagy Nehézgépkezelői, sem új fajta Targonca-vezető, Emelőgép- vagy Földmunkagép-kezelő stb.), akkor előbb azt kell megszereznie, majd annak birtokában jelelentkezhet a Gépkezelői jogosítvány megszerzéséhez szükséges ITM-s vizsgára.

A következő vizsga időpontját itt találja. 

 

B/2020/000608